Sinau Kasus Trigger Sprayer 

Kesempatan kanggo ngresiki konsumen.

Ora ana sistem pangiriman produk sing ngowahi ritual reresik kluwarga kaya pemicu sprayer. Puluhan taun kepungkur, owah-owahan gaya urip katon anyar lan ora sithik wektu kanggo ngresiki, lan ngresiki luwih murah ing tangga prioritas. Penyemprot pemicu njanjeni konsumen supaya bisa ngresiki tenaga sing gampang lan ngilangi rasa salah amarga nyisihake kurang wektu kanggo ngresiki.

Wiwit iku, sistem pangiriman semprotan pemicu wis digunakake kanggo permukaan liyane lan acara reresik liyane. Formula reresik kabeh-dina saiki nuntut struktur paket sing sadurunge ora ngresiki gelas. Lan nalika ana perbaikan ergonomis, aku ora mikir manawa ana wong sing wis ngevaluasi maneh kinerja botol semprotan pemicu amarga panggunaan sing akeh banget.

Mulané kolom iki mlebu. Maksudku kanggo nggambarake manawa saben kategori, ora preduli sepira diwasa utawa ora digatekake, duwe crita inovasi potensial. Iki crita pemicu sprayer.

Minangka persiyapan kanggo babagan iki, aku nganakake riset etnografi karo klompok target pangguna akeh ing setelan ngresiki pawon lan kamar mandhi. Aku nonton kepiye cara nyimpen, nangani, ngangkut lan nggunakake sprayer pemicu. Banjur, aku nuduhake conto konsumen kanggo macem-macem sprayer pemicu ing lan metu saka kategori reresik.

Yen sampeyan nate tuku produk semprotan kasebut, sampeyan bakal ngerti manawa ana akeh sing adol nalika adol. Lan uga ora akeh banget. Umume gumantung karo warna produk sing ditampilake liwat botol tembus kanggo nyampekake khasiat lan tujuane. Nanging sing paling apik, meh ora ana merek sing mbedakake produk panyemprotan kanthi bentuk, fungsi utawa ergonomik sing dijanjekake.

Aku ujar "sakbenere" amarga sawetara, kayata Cara, nyoba nyimpang saka norma. Sayange, konsumen sing dakkarepake negesake manawa istirahat saka kategori kasebut pancen bakal nyebabake peluang produk kasebut. Dheweke ujar kaya: "Mungkin soda? Apa sing ditindakake ing departemen pembersih? "

Saiki, ora ateges Metode ora nindakake apa sing bakal ditindakake kanggo wong sing ditargetake. Iki tegese umume konsumen sing dakkandhakake ora entuk.

Cara liya, ora ana akeh variasi struktural sing katon jelas ing rak. Nanging ora ateges manawa ergonomis lan kegunaan wis ora dianggep. Produsen kudu nampung ukuran tangan tanpa wates, pilihan genggeman lan dinamika panggunaan. Nanging, katon kaya aku yen wis nggawe sawetara perdagangan sing disengaja lan dibutuhake kanggo ngrancang unit sprayer pemicu.

Dadi, kepiye cara menehi pituduh kanggo ngapikake struktur paket sing apik nalika kudu nggunakake macem-macem pangguna lan panggunaan? Ya, aku bakal mbantah loro poin:

Strategi desain kanggo sprayer pemicu durung bisa digunakake ing endi wae ing macem-macem permukaan ing pirang-pirang setelan. Tekane pembersih "kabeh guna" nambah masalah iki kanthi ngarepake sak botol bisa tampil kanthi apik ing kabeh kahanan.

Sanajan bisa uga ana sawetara "poin gesekan" sing bener, kesempatan nyata bisa nyenengake konsumen kanthi pengalaman panggunaan sing ora dikarepake.

Mesthine, wanita sing dakweruhi ora ana gunane botol semprotan pemicu. Nanging nalika ndeleng nalika ngatasi botol sajrone siklus pengalaman, wiwit disimpen nganti dibuwang, aku ngerti yen ana inovasi sing jelas ana kesempatan.

Tenggelam panyimpenan

Pancen, ngatur lan ngatur kluwarga multi-wong (kaya kabeh mau) pancen angel banget. Lan katon apik ing sangisore wastafel (pawon lan kamar mandhi), ing endi produk panyemprot utamane disimpen, bisa ditemokake. Iki menarik banget, amarga lokasi lan permukaan panyimpenan liyane ing saindenging omah nuduhake dorongan sing meh komprehensif kanggo ngatur, menehi label lan ngemot.

Dadi apa sing kedadeyan ing ngisor sink? Ya, iku cocog kanggo macem-macem jinis produk reresik lan sing ora ngresiki kanthi kacau campuran. Kain reresik lungguh ing ndhuwur botol semprotan. Andhuk kertas nggulung meander. Kaleng semprotan, spons, alat lan malah produk panganan kanggo real estate sing padha.

Minangka kanggo botol semprotan pemicu, bentuk bulbous sing ora efisien ora bakal nguntungake. Akeh wilayah ing ngisor sink ditandhani kanthi underbrush tembok saka tembok, kanthi endhas pemicu tunas kaya pucuk ndhuwur ndhuwur fray.

Wanita sing dakkandhakake bisa ngetrapake warna sirah semprotan sing ngadeg ing ndhuwur wong akeh kanggo ngenali produk kasebut. Nanging, sanajan endhas semprotan diwenehi kode warna, isih ana sawetara uji coba lan kesalahan, nalika njupuk lan nyelehake sprayer sawetara kali nganti wis ana sing pas. Waca kesempatan nganti saiki?

Sawetara wanita kasebut nyelehake produk ing lokasi duplikat. Wong liya ngeterake koleksi peralatan pembersih saka panyimpenan pusat menyang lokasi sing digunakake. Cetha manawa, kanggo wong-wong sing ngeterake produk ing omah, ana kesempatan kanggo mbantu dheweke ngatur pirang-pirang botol uga pasokan reresik liyane.

Contone, wanita duwe akeh prekara babagan botol semprotan Lysol Food Service Sanitizer anyar. Ora luwih resik, pikirake sampeyan (iku dudu siji). Nanging dheweke seneng kepiye profil sing tipis banget supaya bisa disimpen kanthi gampang lan transportasi siji-botol. Sawetara uga ujar yen bakal nyimpen botol kanthi profil sing padha ing pirang-pirang lokasi. Waca sing tegese macem-macem tuku lan tarif panggunaan sing luwih cepet!

Terus karo pengamatanku, meh kabeh pangguna ninggalake nozel ing setelan "semprotan". Meh ora diputer nganti "mati", lan meh ora digunakake ing "stream", sing dadi pilihan. Akeh sing ora jelas babagan cara ngalih nozel, lan sing paling akeh ora bisa ndeleng. Iku ora ateges ora prelu ngganti cara ngirim produk, gumantung karo aplikasi.

Sinau babagan panyimpenan lan langkah-langkah panyiapan karo konsumen kasebut nemokake sawetara kesempatan inovasi:

Kepiye cara supaya botol semprotan luwih katon, bisa dingerteni lan bisa diakses ing ngisor wastafel?

Wangun botol apa sing bisa menehi tilas sing efisien kanthi keuntungan sisi organisasi?

Kepiye cara mbantu ngeterake pirang-pirang botol semprotan, amarga perjalanan kasebut kalebu alat sing ora bisa digunakake liyane kayata kain, sikat, lan gulungan andhuk kertas? Lan kepiye cara "nggabungake" produk kasebut kanggo nglancarake panyimpenan lan transportasi?

Apa setelan nozel sing luwih gampang diwaca lan diatur bisa nambah kinerja utawa keamanan produk? Apa setelan "nyemprot", "stream" lan "mati" diganti supaya bisa nggambarake syarat panggunaan sing luwih apik?

Uga ana kesempatan tambahan sing ditemokake ing panggon liya ing siklus pengalaman.

Adegan saka resik

Aku ngerti manawa pawon luwih saka lingkungan reresik permukaan sing horisontal, dene kamar mandhi luwih saka lingkungan permukaan vertikal. Iki penting, amarga botol semprotan pemicu bisa beda kanthi tangan gumantung karo jinis permukaan sing bakal diresiki. Lan konfigurasi pemicu / genggeman sing beda katon luwih kondusif kanggo saben lingkungan.

Sawetara botol nampilake flange sing nonjol ing mburi sirah semprotan sing njaluk pangguna nggawa bobot ing sisih mburi tangan. Wong liya ngarep-arep akeh bobot sing bakal digawa ing genggeman, ing endi driji lan telapak tangan nutupi gulu botol.

Contone, nalika nyemprotake permukaan sing horisontal kaya konter pawon, nozel kudu mudhun. Kanggo nggayuh sudut iki, bobote botol kudu diayunake kaya pendulum, munggah lan adoh. Aku ngerteni yen bobote ing sisih mburi tangan, liwat flensa, ngidini driji pangguna luwih bebas narik botol maneh lan nunjuk tanpa meksa tangan.

Nalika nyemprotake permukaan vertikal kaya kios kamar mandhi ing jedhing, kosok baline pancen bener. Nuding nozel ing ndhuwur mbutuhake tekanan ing telapak tangan ing gulu mburi botol. Kontur jero ing gulu ngarep katon ngewangi konsumen supaya bobot ing driji genggeman paling apik; sawetara pangguna uga seneng tekstur lan kontur ing sisih mburi sawetara gulu botol.

Nanging, penting kanggo negesake manawa konfigurasi iki nggawe nyemprotake permukaan horisontal dadi luwih angel, amarga driji ora mung kudu nggawa lan ayunan bobote, nanging uga bisa ngaktifake pemicu. Lan, kanthi cara sing padha, njaluk bobot sing dilebokake ing sisih mburi tangan nalika nyemprotake permukaan vertikal katon kurang efektif, amarga telapak tangan paling cocog kanggo ayunan botol munggah.

Napa prekara iki penting? Amarga sinau utama yaiku, minangka konfigurasi sprayer pemicu njupuk luwih akeh lokasi, tugas lan permukaan, bisa uga ora bisa optimal ing saben. Kesadharan iki ditambah karo sawetara beda kahanan liyane babagan tumindak semprotan kasebut dhewe.

Ing pawon, kayane liputan lengkap ora kritis. Produk disemprotake ing kana-kene, lan andhuk kertas (utawa, arang, lap) digunakake kanggo nyebar luwih resik ing permukaan. Dibutuhake pirang-pirang pompa pemicu, lan bangkekan sing miring sing dibutuhake sawetara konfigurasi semprotan pemicu bisa nggawe iki angel. Nanging, sing luwih apik yaiku stroke pemicu cendhak sing digunakake kanggo pucuk titik sing ora becik, mlebu ing titik sing sempit, utawa kanggo nyegah bintik-bintik sing ora disemprot (kayu, outlet, lsp). Perlu kontrol yaiku wawasan ing kene.

Ing jedhing, jangkoan lengkap penting banget. Lumahing vertikal gedhe mbutuhake pamompa sing lengkap. Jangkoan lengkap penting, amarga permukaan sing luwih dhuwur ora bisa digosok, lan kontak karo sing luwih resik bisa uga kabeh tenaga pembersih. Sawetara pangguna gumantung ing gravitasi kanggo narik produk ing tembok, sawise diresiki. Kabeh iki tegese akeh tumindak pemicu, lan kebutuhan kanggo nyebar produk kanthi jarak cedhak lan jarak adoh.

Pirang-pirang bahan ing jedhing nggawe tantangan tambahan. Pangguna ora pengin luwih resik nutul wallpaper utawa finish liyane. Dheweke uga kudu nggosok obyek sing angel kaya trek lawang, gagang, bar andhuk lan faucet. Apa sing ditindakake? Dheweke nyemprotake kain utawa andhuk, tinimbang obyek kasebut. Kanthi cara kasebut, luwih resik mbukak persis kaya sing dibutuhake.

Sawetara tembung liyane babagan beda pangguna: Sawetara nggawe loro driji dadi pemicu, lan liyane mung siji. Iki kayane gumantung karo sawetara faktor kalebu ukuran tangan; dispersi lan ambane kontur driji ing gulu; ing endi tangan dipasang ing gulu lan kepala pemicu; lumahing jinis apa lsp.

Aku ora pengin luwih jero babagan ergonomis, nanging masalah kasebut nyengkuyung pratelan manawa pabrikan bisa ngrampungake beda-beda anatomi lan praktik ing antarane konsumen.

Dadi, apa kesempatan inovasi tambahan sing muncul saka prilaku reresik sing daksaksi?

Kepiye cara bisa nggawe konfigurasi botol semprotan kanthi luwih gampang ngatasi permukaan vertikal lan horisontal? Apa posisi genggeman lan bobot luwih fleksibel, utawa bisa diatur?

Apa kita kudu nggawe struktur sprayer pemicu unik kanggo pawon lan kamar mandhi? Apa bakal dadi cara sing luwih gampang kanggo konsumen mikir babagan reresik vertikal lan horisontal?

Apa pangaturan sing gampang kanggo pemicu ngidini luwih akeh ngontrol permukaan lan ritual sing beda-beda, kalebu perawatan cedhak, jangkoan total vs. intermiten, penyemprotan sampah, tekan papan sing dhuwur, ngindhari permukaan sing cedhak, lan liya-liyane. Lan apa sing bisa ditindakake babagan pompa sing ora mandheg lan angel ?

Fokus karo sing penting

Kanggo sawetara wong, artikel iki bisa uga katon kaya mbabarake kabeh perkara sing salah karo botol semprotan pemicu. Nanging, iku mung upaya kanggo nggambarake salah sawijining cara kanggo njelajah lan nemtokake kesempatan inovasi paket.

Semono, kepiye kita bisa prioritas ing antarane macem-macem platform inovasi sing wis dingerteni? Ayo evaluasi ing rong dimensi:

Sepira anggone konsumen ngurmati solusi kanggo kesempatan kasebut ing ndhuwur? Utawa, sepira pentinge kabutuhan sing diwakili dening saben wong?

Sepira gedhene kesenjangan persepsi lan / utawa fungsional diwakili dening saben kesempatan? Kanthi tembung liyane, kepiye kinerja produk sing ana ing pasar kanthi kesempatan?

Biasane, tim inovasi paket duwe peringkat wawasan utama miturut nilai konsumen sing diarepake, lan banjur bakal nemtokake manawa masing-masing bisa ditangani karo produk sing wis ana. Wawasan sing regane dhuwur lan nuduhake kesenjangan kinerja gedhe bakal dadi platform inovasi sing paling penting.

Metu saka makarya iki, aku mbantah manawa ana telung platform inovasi solid sing kudu diupayakake ing pangembangan konsep:

1. Coba tambahake panyimpenan lan akses botol. Gawe botol supaya gampang ditemokake, gampang dijupuk lan gampang diangkut nganggo prabotan reresik liyane.

2. Jelajahi genggeman "sing luwes" lan konfigurasi semprotan sing kepenak kanggo macem-macem lokasi lan permukaan.

3. Priksa pangaturan semprotan sing gampang lan intuisi kanggo nampung macem-macem syarat ing saindenging kluwarga.

Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake. Kepiye regane? Kepiye babagan kendala manufaktur? Dadi, minangka bagean saka metodologi inovasi apa wae, aku ngajak sampeyan nglumpukake informasi lintas fungsi babagan kapabilitas internal lan kendala sadurunge diluncurake menyang pangembangan konsep. Latihan sing terstruktur lan disengaja iki bakal nggawe paramèter kanggo proyek kasebut, lan mesthekake manawa konsep sing diusulake bisa uga on-strategi lan bisa ditindakake.


Wektu kiriman: Apr-15-2021